It is currently Fri Nov 15, 2019 2:27 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Apr 30, 2012 9:52 am 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage

Joined: Tue Sep 29, 2009 6:05 pm
Posts: 59
Thanks: 2
Thanked: 0 time in 0 post
I've have always been impressed with my EX495 in m Mac-only home. However, with all OSX updates in the past year, I've slowly discovered that every Mac that has current OSX updates has also lost Time Machine backup capability. The EX495 still works fine as a NAS.

I have a the following, failing Time Machine backups:

1) Mac Mini Core 2 Duo running lastest Snow Leopard updates
2) Macbook Core Duo running latest Leopard
3) Mac Mini G4 running latest Leopard

ALL of these machines used to work and then started to fail last year. The ONLY machine that still backs up is a Hackintosh that uses a frozen, un-updated Leopard.

I haven't tried to reinstall the HP Client dmg (which I think would fail anyways). I've tried to do the Lion AFP fix in terminal with no luck. I've deleted backups and tried to recreate, w/ no luck. It times out with a network. I'm curious, has ANYONE been able to get Time Machine to work with the latest OSX (non-Lion)? I saw a few posts here and looks like EX495 and OSX is pretty much broken w/ no fix.

I'm considering just giving up and going Drobo FS or Synology but would prefer not to if I don't have to.


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Tue May 01, 2012 10:25 pm 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Mon Jun 21, 2010 8:33 am
Posts: 195
Thanks: 17
Thanked: 10 times in 9 posts
oldskoolboarder wrote:
I'm curious, has ANYONE been able to get Time Machine to work with the latest OSX (non-Lion)? I saw a few posts here and looks like EX495 and OSX is pretty much broken w/ no fix.


I have three 10.6 Mac's backing up via Time Machine to an HP DataVault running WHS 2011 with no problems.

I can't back my Lion Mac's up to my own WHS 2011 server - yet :? I may just do freenas in a VM - the process seems to be well documented and fairly straightforward. I was hoping MS or the Mac add-in maker for WHS 2011 would step up and improve the AFP support in WHS. Very annoying.

And my 2nd Gen Drobo hates Lion - running latest firmware and drobo dashboard. Doesn't matter if it's just used for file sharing or time machine. Triple annoying :(


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue May 01, 2012 11:11 pm 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage

Joined: Tue Sep 29, 2009 6:05 pm
Posts: 59
Thanks: 2
Thanked: 0 time in 0 post
Interesting because my friend's Drobo FS is working w/ Time Machine and Lion. He did have to implement some AFP fixes online to get it to work though.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Wed May 02, 2012 6:25 pm 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Mon Jun 21, 2010 8:33 am
Posts: 195
Thanks: 17
Thanked: 10 times in 9 posts
oldskoolboarder wrote:
Interesting because my friend's Drobo FS is working w/ Time Machine and Lion. He did have to implement some AFP fixes online to get it to work though.


Yeah, I have just the USB/Firewire generation 2 and it locks up with Firewire all the time, and USB... with USB a floppy drive was faster :(

Not very happy with Drobo. Such promise - but they never seemed to be able to deliver on performance.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Wed May 16, 2012 11:43 am 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Fri Jul 09, 2010 12:50 pm
Posts: 41
Location: Arkansas
Thanks: 5
Thanked: 0 time in 0 post
Wait backup. How do you connect to the WHS console in a Mac-only environment with OSX Lion? Since upgrading to Lion, I've had zero access to the console and have had to do crazy work arounds like remoting in to another PC on my network and then login to the console. Please do share.

_________________
Currently 15 TB and growing on my MSS EX495 with Sans Digital TR5M to handle all of my media library needs!


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Wed May 16, 2012 11:53 am 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage

Joined: Tue Sep 29, 2009 6:05 pm
Posts: 59
Thanks: 2
Thanked: 0 time in 0 post
I've been playing w/ the Drobo FS and seems pretty solid on Snow Leopard. TM was completed w/o a hitch.

I've been migrating data over from the EX495 to the Drobo FS and the write times the Drobo are pretty good. Much better than the EX495.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri May 18, 2012 9:39 am 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Mon Jun 21, 2010 8:33 am
Posts: 195
Thanks: 17
Thanked: 10 times in 9 posts
the-oz-man wrote:
Wait backup. How do you connect to the WHS console in a Mac-only environment with OSX Lion?


https://www.microsoft.com/mac/remote-desktop-client


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri May 18, 2012 9:54 am 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Fri Jul 09, 2010 12:50 pm
Posts: 41
Location: Arkansas
Thanks: 5
Thanked: 0 time in 0 post
EricE wrote:
the-oz-man wrote:
Wait backup. How do you connect to the WHS console in a Mac-only environment with OSX Lion?


https://www.microsoft.com/mac/remote-desktop-client


Thanks for the link, however, go one more step. I have no problem access the server through remote desktop. What I'm trying to do is access the WHS console. That's the meat of controlling the server for me. Am I missing something on accessing the console through the server environment???

_________________
Currently 15 TB and growing on my MSS EX495 with Sans Digital TR5M to handle all of my media library needs!


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri May 18, 2012 1:26 pm 
Offline
Founder
Founder
User avatar

Joined: Tue Jul 31, 2007 11:54 am
Posts: 10704
Location: Fort Collins, Colorado
Thanks: 622
Thanked: 920 times in 875 posts
You run the Console on the server via CoRD or RDC.

_________________
Alex Kuretz
Remote Notification: Monitoring and alerting for your Home Server via email, Twitter, text message, RSS, push notifications, and on your Mac desktop
Have you tried our Add-Ins?


Top
 Profile  
Thanks  
The following user would like to thank yakuza for this post
the-oz-man
PostPosted: Fri May 18, 2012 1:35 pm 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Fri Jul 09, 2010 12:50 pm
Posts: 41
Location: Arkansas
Thanks: 5
Thanked: 0 time in 0 post
yakuza wrote:
You run the Console on the server via CoRD or RDC.


Thanks Alex, but I beg for a little more explaination. If I run RDC, what path do I chose for the console? I'll need to research what CoRD is.

_________________
Currently 15 TB and growing on my MSS EX495 with Sans Digital TR5M to handle all of my media library needs!


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sat May 19, 2012 2:08 pm 
Offline
Founder
Founder
User avatar

Joined: Tue Jul 31, 2007 11:54 am
Posts: 10704
Location: Fort Collins, Colorado
Thanks: 622
Thanked: 920 times in 875 posts
The home server console is on the desktop of the server, once you're logged on just double-click the icon.
http://www.mediasmartserver.net/2009/05 ... -your-mac/

_________________
Alex Kuretz
Remote Notification: Monitoring and alerting for your Home Server via email, Twitter, text message, RSS, push notifications, and on your Mac desktop
Have you tried our Add-Ins?


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group