It is currently Sat Jul 04, 2020 6:57 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Aug 22, 2010 5:12 pm 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Sat Dec 26, 2009 8:09 pm
Posts: 31
Thanks: 14
Thanked: 5 times in 5 posts
This is a long standing problem I've had on multiple Macs across several versions of WHS and OSX. When I copy files to an HP MediaSmart, all, or some of the files do not appear in the shared folder. Sometimes works, sometimes doesn't. No error message, they just intermittently never appear. Thought perhaps they are being indexed after copy and might appear later, but that isn't the case. Is there a fix for this? It's very irritating.


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Mon Aug 23, 2010 4:48 pm 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Wed Aug 18, 2010 3:21 pm
Posts: 45
Thanks: 2
Thanked: 1 time in 1 post
Is there any pattern to it? Perhaps you could give an example? I'm wondering if it could be a permission issue.


Top
 Profile  
Thanks  
The following user would like to thank TX Ciclista for this post
jejagua
PostPosted: Tue Aug 24, 2010 7:35 am 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Sat Dec 26, 2009 8:09 pm
Posts: 31
Thanks: 14
Thanked: 5 times in 5 posts
TX Ciclista wrote:
Is there any pattern to it? Perhaps you could give an example? I'm wondering if it could be a permission issue.


There's no real pattern. It occurs most notably on larger files, 300MB or greater.

For an example, I just selected and dragged five files from my Mac to a WHS share with no errors. The operation appears to complete on each file. File 1,2 and 5 show up on the share, but 3 and 4 are missing. Refresh, wait a while. They still don't appear. Copy 3 and 4 again. Works sometimes, but usually only one or the other will appear. Drag the last file again and it appears. I'm using identical user accounts and passwords on my Mac and WHS to avoid permissions problems. This happens on every share.

If I place the files in a folder and copy the folder, it does not occur, so there's a work-around...but this is a minor annoyance.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Aug 24, 2010 8:47 am 
Offline
Founder
Founder
User avatar

Joined: Tue Jul 31, 2007 11:54 am
Posts: 10717
Location: Fort Collins, Colorado
Thanks: 623
Thanked: 923 times in 878 posts
From my limited research I've read that the Mac implementation of Samba appears to sometimes have issues, unfortunately I've not seen a quick, easy fix to resolve things.

_________________
Alex Kuretz
Remote Notification: Monitoring and alerting for your Home Server via email, Twitter, text message, RSS, push notifications, and on your Mac desktop
Have you tried our Add-Ins?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun May 15, 2011 9:45 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sun May 15, 2011 9:38 pm
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
I'm having the exact same problem. Whenever I try to transfer over 500 files over, only 300 show up. Or if i transfer 50, only 48 will show up.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue May 17, 2011 2:14 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sun May 15, 2011 9:38 pm
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Im not sure if this helps
http://osxdaily.com/2010/05/02/simple-f ... s-problem/


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group