It is currently Thu Jul 31, 2014 1:33 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Dec 24, 2009 7:59 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Thu Dec 24, 2009 7:50 am
Posts: 11
Thanks: 7
Thanked: 1 time in 1 post
The hard drive led on my LX195 is blinking red. What does this mean? The server appears to be operating normally. The manual addresses only the health light light turning red and makes no mention of error conditions pertaining to the hard drive light.


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Thu Dec 24, 2009 9:19 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Thu Dec 18, 2008 6:33 am
Posts: 1062
Location: North Texas
Thanks: 18
Thanked: 122 times in 121 posts
Welcome to the forums.

Do you have any warning messages from the WHS console? What does WHS report regarding the health of the drive?

_________________
HP MSS EX490 with Intel E6300
4 GB RAM
7 TB Drive Storage

MediaSmartServer.net Wiki, it's loaded with helpful information about WHS and the HP MediaSmart Server.


Top
 Profile  
Thanks  
The following user would like to thank Texas-Hansen for this post
lx195user
PostPosted: Thu Dec 24, 2009 10:19 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Thu Dec 24, 2009 7:50 am
Posts: 11
Thanks: 7
Thanked: 1 time in 1 post
Thanks for the reply. The only message I have is: Network is healthy. Also, the console, under server storage, has a status of healthy for the storage hard drive. Free sapce is 77%.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Dec 29, 2009 2:58 pm 
Offline
Founder
Founder
User avatar

Joined: Tue Jul 31, 2007 11:54 am
Posts: 10651
Location: Fort Collins, Colorado
Thanks: 610
Thanked: 909 times in 866 posts
Have you tried a reboot of the server?

_________________
Alex Kuretz
Remote Notification: Monitoring and alerting for your Home Server via email, Twitter, text message, RSS, push notifications, and on your Mac desktop
Have you tried our Add-Ins? If so, be sure to Rate them at WeGotServed.


Top
 Profile  
Thanks  
The following user would like to thank yakuza for this post
lx195user
PostPosted: Tue Dec 29, 2009 6:22 pm 
Offline
2.5TB storage
2.5TB storage
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 10:44 pm
Posts: 371
Thanks: 4
Thanked: 12 times in 8 posts
Alex is right. Try rebooting the server. My EX-470 is giving me bogus messages that the primary drive is failing. When it does, I just re-boot the server. It gets rid of the message for a week or so.


Top
 Profile  
Thanks  
The following user would like to thank Mach1 for this post
lx195user
PostPosted: Thu Dec 31, 2009 10:23 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Thu Dec 24, 2009 7:50 am
Posts: 11
Thanks: 7
Thanked: 1 time in 1 post
Thanks to all who replied. Yes, rebooting the server clears the blinking red light. Since the server has the ability to have the hard drive light blink red, I assume that it has some significance. However, in reviewing all of the documentation that I have been able to locate, I am unable to find out what it means. It would be nice if there was a complete list of server error conditions and the correspoding patterns the lights display when the error occurs. The only information I have been able to find pertains to the Health Indicator Light.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Apr 08, 2010 7:17 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Thu Apr 08, 2010 7:07 am
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
I have the HP LX195. My hard drive light started blinking red also. It was shortly after I physically reconfigured the external hard drives connected to my server. During the process I changed an old hard drive to the "Not Added" status (it would not be used for server storage nor as a backup drive). It was still powered on though and connected to a LX195 server USB hard drive port. I powered down the server and disconnected the "Not Added" drive form the LX195 server. Re-started the server and presto, the blinking red hard drive light is now solid aqua-blue. I had tried just shuting down and re-starting the server before disconnecting the "Not Added" drive and the hard drive light was still blinking red. Just my two cents as to how I got rid of the blinking red hard drive light.


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group