It is currently Thu Aug 13, 2020 12:32 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu May 10, 2012 4:09 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage
User avatar

Joined: Tue Dec 08, 2009 12:16 pm
Posts: 23
Location: Seattle, WA
Thanks: 3
Thanked: 1 time in 1 post
I had two failing Seagate hard drives. The first drive was a 1.5TB storage drive that I have sent back to Seagate and got a refurb as a return. It shows in the "Server Storage" list as healthy with a green light ... but I think that's worth absolutely zero because so does my 1.5TB System drive. Anyway. The drive that Seagate sent me as a refurb shows a few yellow "Warning Triangles" in Home Sever SMART add-in.

So... my question is... Do all drives have a few triangles? How big of a deal is this? Should I feel confident in using this Refurb drive as a storage drive in the server? Should I contact Seagate for a replacement for their replacement?


I have called HP for a Restore disk. When that shows up, I plan to use a 1TB Western Digital drive (currently in the EX495 as a Storage drive) as the system drive, and send the current system drive back to Seagate for another replacement.

I feel like I'm doing the "Hard Drive Polka." :chicken:

_________________
Vanilla EX495 since 4/27/09


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Thu May 10, 2012 7:23 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Fri Jan 18, 2008 11:32 am
Posts: 1027
Thanks: 2
Thanked: 84 times in 76 posts
I have done a lot of refurbs and never saw a warning with any of them. The manufacturer clears the smart data during the refurb process. Did you reset the drive data in the Smart addin. It may be showing the data from the previous drive.

_________________
HP EX470, 4 GIG, 4200+ EE SFF, WHS V1, Production
HP EX485, 4 GIG, E5800, WHS 2011, Stablebit Drive Pool, Transfer Server, Backup Server
HP EX490, 4 GIG, Q9400S, WHS 2011, Stablebit Drive Pool, Mediaserver
HP EX485, 4 GIG, Q8200S, WHS 2011, ITUNES Server


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri May 11, 2012 8:44 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage
User avatar

Joined: Tue Dec 08, 2009 12:16 pm
Posts: 23
Location: Seattle, WA
Thanks: 3
Thanked: 1 time in 1 post
I did not reset it. After doing so, the triangles went away, but there are a few things that say "Pre-fail" on them.

_________________
Vanilla EX495 since 4/27/09


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri May 11, 2012 10:27 am 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Mon Jun 21, 2010 8:33 am
Posts: 195
Thanks: 17
Thanked: 10 times in 9 posts
I'd take a screen shot of the screen and email it to Seagate support with a request to open a ticket on it - and then ask for a clean drive :p


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri May 11, 2012 10:59 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Fri Jan 18, 2008 11:32 am
Posts: 1027
Thanks: 2
Thanked: 84 times in 76 posts
I don't think there is anything wrong with your drives. The pre-fail you see, I believe, is the type of Smart data it is and has nothing to do with errors. If there are no warnings, don't go looking for problems. They will show up soon enough. Whenever you change drives with warnings you must reset the data and I believe you did that.

_________________
HP EX470, 4 GIG, 4200+ EE SFF, WHS V1, Production
HP EX485, 4 GIG, E5800, WHS 2011, Stablebit Drive Pool, Transfer Server, Backup Server
HP EX490, 4 GIG, Q9400S, WHS 2011, Stablebit Drive Pool, Mediaserver
HP EX485, 4 GIG, Q8200S, WHS 2011, ITUNES Server


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sat May 12, 2012 2:25 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage
User avatar

Joined: Tue Dec 08, 2009 12:16 pm
Posts: 23
Location: Seattle, WA
Thanks: 3
Thanked: 1 time in 1 post
EricE - if I find that the refurb really does have issues, that is what I will do. :D

erail - thanks for the info. The disks showed up yesterday (<24 hours later - impressive!) so hopefully i'll be able to determine 100% what's going on later today.

_________________
Vanilla EX495 since 4/27/09


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group