It is currently Mon Oct 23, 2017 7:30 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 79 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
PostPosted: Sun Feb 01, 2009 11:39 am 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage
User avatar

Joined: Wed Dec 12, 2007 8:52 pm
Posts: 144
Location: Montréal, QC
Thanks: 5
Thanked: 9 times in 9 posts
Router Manufacturer: D-Link
Router Model: DIR-655
Firmware Version: 1.21
ISP: Vidéotron (Montréal)
Is UPnP supported?: Yes
Is UPnP enabled?: Yes
Did WHS Router config succeed?: Yes
Was manual Port Forwarding required?: No (see below)
Does Remote Access work?: Yes (through https only)
Does ISP block any ports?: Yes (port 80 is blocked, but 443 works)
Any additional info/notes?: I manually forwarded port 22 to the MSS, but that's because I run an SSH server on it (for Subversion - details here).

_________________
Ben.

HP EX470 w/PP3, 8.0TB (2x500GB, 5x1TB+1x2TB WD Green Drives, 2GB RAM), TR4M-B
PC1: Desktop, Windows 7 Ultimate (x64)
PC2: Media Center, Windows 7 Home Premium (x32)
PC3: Desktop, Windows XP Pro SP3 (x32)
PC4: EeePC, Windows 7 Home Premium (x32)


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Mon Feb 02, 2009 8:31 am 
Offline
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Sat Jan 17, 2009 8:29 pm
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Router Manufacturer: D-Link
Router Model: DIR-655
Firmware Version: 1.21
ISP: Suddenlink
Is UPnP supported?: YES
Is UPnP enabled?: YES
Did WHS Router config succeed?: YES
Was manual Port Forwarding required?: NO
Does Remote Access work?: YES
Does ISP block any ports?: NO
Any additional info/notes?: Easy enough

_________________
Ex470/500GB w/2 1TB Western Digital Caviar Black HD
2GB Crucial RAM Upgrade
PC1: HP Laptop XP Home
PC2: HP Laptop XP Home
PC3: Acer Laptop Vista/32 Home Premium
D-Link DIR-655 v1.21


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri Feb 13, 2009 8:43 am 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage
User avatar

Joined: Thu Jan 01, 2009 4:31 am
Posts: 71
Thanks: 3
Thanked: 6 times in 6 posts
Router Manufacturer: Buffalo
Router Model: WBR-G54
Firmware Version: 2.21
ISP: NTL(UK)
Is UPnP supported?: Yes
Is UPnP enabled?: Yes
Did WHS Router config succeed?: No
Was manual Port Forwarding required?: Yes
Does Remote Access work?: Yes
Does ISP block any ports?: No
Any additional info/notes?: Yes once you know the port forwarding rules.

_________________
EX510, Core 2 Duo E8600 3.33GHz WHS 2011,SANS DIGITAL TR5M
EX490, Core 2 Duo E8600 3.33GHz, WIN 2012 Essentials
EX490, Core 2 Duo E8400 3.00GHz WHS v1
Popcorn A-410, streaming since 2009 -YAMJ Eversion (Flash mod), Mezzmo DLNA streaming since 2010



Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Feb 23, 2009 9:19 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sun Sep 28, 2008 7:32 am
Posts: 14
Location: Halifax, Canada
Thanks: 1
Thanked: 3 times in 3 posts
Router Manufacturer: Linksys
Router Model: WRT610N
Firmware Version: 1.00.02 B10 Jan. 21, 2009
ISP: Eastlink (Canada)
Is UPnP supported?: YES
Is UPnP enabled?: YES
Did WHS Router config succeed?: YES
Was manual Port Forwarding required?: NO
Does Remote Access work?: YES
Does ISP block any ports?: Not that I'm aware of.
Any additional info/notes?: Every time I log into the router setup to make a configuration change, the MSS gives me an error stating it could not verify ports for remote access. A reboot of the WHS solves the problem, though. A bit of a pain, but then again I rarely need to change the router config.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Mar 02, 2009 8:33 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sat Feb 21, 2009 9:42 pm
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Router Manufacturer: D-Link
Router Model: DIR-655
Firmware Version: 1.21
ISP: Cablevision (New Jersey)
Is UPnP supported?: Yes
Is UPnP enabled?: Yes
Did WHS Router config succeed?: Yes
Was manual Port Forwarding required?: No
Does Remote Access work?: Yes
Does ISP block any ports?: Not that I am aware of.
Any additional info/notes?: Just worked. Replaced a Linksys WRT 310 which kept failing after overheating.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri Apr 10, 2009 9:15 pm 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage

Joined: Tue Mar 24, 2009 9:25 am
Posts: 53
Thanks: 2
Thanked: 0 time in 0 post
Router Manufacturer: Ultraline Series 3
Router Model: 9100EM
Firmware Version: 1.02.00.04
ISP: Verizon (Fios)
Is UPnP supported?: Yes
Is UPnP enabled?: Yes
Did WHS Router config succeed?: No
Was manual Port Forwarding required?: Yes
Does Remote Access work?: Yes
Does ISP block any ports?: No
Any additional info/notes?: So strange, when I go to the Remote Access settings on the WHS, it is never available. I then get the Port Forwarding warnings left and right. But then when I try to access the MSS through the homeserver.com link, everything comes up. What gives?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sat Apr 11, 2009 1:24 am 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage

Joined: Sun Mar 22, 2009 1:22 am
Posts: 65
Location: Cambridge, UK
Thanks: 3
Thanked: 5 times in 2 posts
Router Manufacturer: Zyxel
Router Model: P-660HWP-D1
Firmware Version: 3.055
ISP: talktalk (uk)
Is UPnP supported?: Yes (with PP2)
Is UPnP enabled?: Yes (with PP2)
Did WHS Router config succeed?: Yes
Was manual Port Forwarding required?: Yes
Does Remote Access work?: Yes
Does ISP block any ports?: No
Any additional info/notes?:Pre PP2 everything had to be set manually

_________________
[size=65]HP X510 5TB
HP MicroServer N36L
HP EX470 v3.0 Software. 2x500gb HD and 1x1tb HD, LE-1640 2.7Ghz
Macbook Air, Mac Mini
Viewbook Win8.1 Laptop
Acer Revo W7 PC for recording TV


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sat Apr 11, 2009 4:09 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Tue Jan 13, 2009 9:12 am
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked: 0 time in 0 post
Router Manufacturer: Linksys
Router Model: WRT54G V5
Firmware Version: v1.02.5,
ISP: Comcast
Is UPnP supported?: YES
Is UPnP enabled?: YES
Did WHS Router config succeed?: Yes
Was manual Port Forwarding required?: No
Does Remote Access work?: YES*
Does ISP block any ports?: NO
*Haven't uploaded any photos yet, need to decide which of the five sites to upload to. Any suggestions?
SteveA


Top
 Profile  
Thanks  
 Post subject: Re:
PostPosted: Fri Jun 05, 2009 8:52 pm 
Offline
Top Contributor
Top Contributor
User avatar

Joined: Mon Jul 21, 2008 8:46 pm
Posts: 828
Location: Texas
Thanks: 13
Thanked: 51 times in 49 posts
CBick wrote:
Router Manufacturer: Belkin
Router Model: F5D8232-4 v1000 N1 Vision
Firmware Version: F5D8232-4_WW_1.00.15
ISP: Windstream DSL
Is UPnP supported?:Yes
Is UPnP enabled?:Yes
Did WHS Router config succeed?: No
Was manual Port Forwarding required?: Yes
Does Remote Access work?: Yes
Does ISP block any ports?: No
Any additional info/notes?: I had to call ISP to have IP address released and also bridge the modem.
Worked perfect after that.


For the record this router is a piece of junk.
I have the 1000 model that everyone is having trouble with.
If you have the 1000 model you will want to upgrade to the new beta firmware that can only be found at the Belkin UK website. (not North American)
I understant that they have fixed most of the issues with the new 2000 model & it is recieving better reviews.

I had heard about the poor reviews but, figured that I must have gotten lucky since I was not having any problems with this router.
This was when I only using the router with 2 notbook computers.
Once my network grew to include.
2 Notebook computers
HP Mediasmart Server
Home Server Hacks Shuttle KPS WHS
Iphone
Windows Mobile cell phone
Nientindo Wii

The net work became so unstable that you could not even hardly go 1 day without the network going down or having to restart the router.
The network collapsed under it's own weight when I installed the Keep Vault online back up add in & started to send my files accross it.
I was going to go & pick up a new router the next day when I stumbled accross the beta firmware that seems to have improved everything to the point were it is useable. ( Not Perfect )

_________________
Chris Bickerstaff
HP MSS DataVault X510
Core 2 Quad Core Q9550s
4GB Mushkin Ram
TR4MB eSata Enclosure
TR4UB USB Enclosure
Netgear WNDR3700
UPS APC 1500 XS LCD


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri Jun 12, 2009 4:54 pm 
Offline
2.5TB storage
2.5TB storage
User avatar

Joined: Sun May 24, 2009 9:34 pm
Posts: 308
Location: Calgary, AB Canada
Thanks: 14
Thanked: 22 times in 16 posts
Router Manufacturer:D-Link
Router Model:DIR-825 revA1
Firmware Version:1.01
ISP:Telus
Is UPnP supported?:Yes
Is UPnP enabled?:Yes
Did WHS Router config succeed?:Yes
Was manual Port Forwarding required?:Yes
Does Remote Access work?:Kinda
Does ISP block any ports?:[TCP - 21, 25, 80, 110, 6667] [TCP/UDP - 135-139, 445, 1433-1434]
Any additional info/notes?:Remote Access kinda works in that I can now access the MSS as long as I add /HPHome (should be able to fix this at TZO?) after the URL (with the correct port for forwarding) none of the applets work though, as they try to resolve without the port at the end of the domain name/and/or IP address. Still working on it. No RDP access at all unless I remote in from the internal interface. I was thinking I have some sort of NAT problem, but frankly, I think more than anything is that Telus sucks. I could at least access the router earlier today and yesterday using my Telus aircard but trying to access it right now in another tab and nada no go. I wonder if the router is simply hosed? I don't think so everything works fine internally, once again I think Telus just frackin' sucks.

The server is set DHCP but I created a reservation in the router firmware.

_________________
HPjunkie:


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Wed Mar 10, 2010 6:19 pm 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage
User avatar

Joined: Tue Mar 09, 2010 8:58 am
Posts: 97
Location: Pacific NW, USA
Thanks: 36
Thanked: 8 times in 8 posts
Router Manufacturer: Linksys
Router Model: WRT54G2
Firmware Version: 1.0.01 build 003, Mar. 26, 2008
ISP: Comcast
Is UPnP supported?: Yes
Is UPnP enabled?: Yes
Did WHS Router config succeed?: Yes
Was manual Port Forwarding required?: No
Does Remote Access work?: Yes (verified by use of web proxy)
Does ISP block any ports?: No
Any additional info/notes?:

_________________
Have you backed up your data lately?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri Mar 12, 2010 6:57 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Fri Jul 25, 2008 5:12 pm
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked: 2 times in 2 posts
Router Manufacturer: Linksys (Cisco SMB)
Router Model: RVS4000
Firmware Version: 1.3.0.5
ISP: Brighthouse Networks (RoadRunner)
Is UPnP supported?: Yes
Is UPnP enabled?:Yes
Did WHS Router config succeed?: No
Was manual Port Forwarding required?: Yes
Does Remote Access work?: 50/50
Does ISP block any ports?: No
Any additional info/notes?: Wish it was more reliable. I connect about 50% of the time when away from home. This is the small business Cisco router than has lots of VPN options, although it seems to be overkill for home use.

_________________
MSS HP EX470 4.0 TB of Storage with 2gb ram
PC 1 HP Pavillion Elite w/ Win 7
PC 2 HP Pavillion w/ Win 7
PC 3 Dell 4700C w/ Win 7
PC 4 HP Elitebook Tablet w/ Win 7
PC 5 Sony VAIO Laptop w/ Win 7
PC 6 MSI Wind w/ Win 7


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Mar 16, 2010 11:28 am 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage
User avatar

Joined: Mon Dec 01, 2008 11:18 am
Posts: 88
Location: Dresden, Germany
Thanks: 15
Thanked: 3 times in 3 posts
related to Chris' question in http://www.mediasmartserver.net/2010/03 ... me-server/ no news from my side, it's the same router with the same settings as Cougar described:

Router Manufacturer: Netgear
Router Model: DG834
Firmware Version: V3.01.31
ISP: 1&1 (Germany)
Is UPnP supported?: yes
Is UPnP enabled?: yes
Did WHS Router config succeed?: not automatic
Was manual Port Forwarding required?: yes
Does Remote Access work?: yes
Does ISP block any ports?: no


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Wed Mar 17, 2010 6:55 am 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage

Joined: Mon Mar 15, 2010 9:41 am
Posts: 83
Thanks: 3
Thanked: 9 times in 8 posts
Router Manufacturer: Action-tek
Router Model: MI424WR-GEN2
Firmware Version: 20.10.7
ISP: Verizon-Fios
Is UPnP supported?: Yes
Is UPnP enabled?: Yes (edit - disabled UpnP and re-installed)
Did WHS Router config succeed?: I think so...
Was manual Port Forwarding required?: Nope (edit - after disabling Upnp - Yes)
Does Remote Access work?: Yes and No (see notes) (edit - yes - after reinstall)
Does ISP block any ports?: Nope
Any additional info/notes?:
I can access my server remotely (as can other users) - however - downloads are stalling after 15-20 minutes. Please see this post for other info (and if you have any troubleshooting ideas - please respond!):
viewtopic.php?f=5&t=7478
I thought it may be an upload limit or a timeout issue - so I installed the IIS toolkit add-in.

Edit:
Re-installed everything this weekend (3-20-2010) - restored router to factory settings - removed Twonky, Firfly, Arccode, and HP MediaSmart Software (to just leave WHS features) - remote connections are working now and not timing out (also used WHS toolkit to extend the timeout of IIS).


Last edited by TedC on Mon Mar 22, 2010 6:51 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Mar 18, 2010 10:11 am 
Offline
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Mon Mar 15, 2010 6:20 pm
Posts: 6
Location: 'neath a Cactus
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Router Manufacturer: Actiontec
Router Model: Q1000
Firmware Version: QAQ01-31.00L.34
ISP: QWEST
Is UPnP supported?: YES
Is UPnP enabled?: NO
Did WHS Router config succeed?: YES
Was manual Port Forwarding required?: YES
Does Remote Access work?: YES
Does ISP block any ports?: NO
Any additional info/notes?:
Configuring Remote Access through the Actiontec Q1000 VDSL modem was an amusing experience. While uPNP is supported on the modem, it was not able to configure this automatically. I disabled uPNP and manually defined the port forwards. Once done the remote access script completed successfully. This was actually quite surprising as the Q1000 has a known issue with port forwarding so I was skeptical that this would work. Tested completed configuration from work network and it seems to be working OK.


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 79 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group