It is currently Tue Oct 17, 2017 4:06 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 1:09 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Mon Aug 21, 2017 1:03 pm
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
My EX490 refuses to startup since the last few weeks - when I disconnect the power supply and press the power button at the back, just blinks a few times and then nothing happens
Nothing happens when pressing the power button at the back at other times.

Is this a power supply issue or something with the mother board - any ideas if anyone is still active on this forum


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 1:14 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:29 am
Posts: 1053
Thanks: 4
Thanked: 137 times in 136 posts
Most times it is a drive failure.
Do you have the SMART ADD-IN?
That will tell you if a drive is failing.
But it could be a psu also.

Since this is after the fact I suggest to pull all the drives connect them to you pc and run CHKDSK.
Starting with the system drive.

You can then plug the drives back into the server.
STARTING WITH JUST THE OS DRIVE IN THE BOTTOM BAY.
Ignore the errors about the missing data drives for now.

_________________
EX-490
WHS v1
VGA/PS2 Keyboard/PS2 Mouse/Serial debug board
Q9450s CPU
Stock Ram
ESATA Sansdigital Towerraid TR5M-B
Popcorn C-200
Popcorn A-200
Dune HD Connect
Rasberry PI OSMC(KODI)


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 2:50 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Mon Aug 21, 2017 1:03 pm
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
tried chkdsk on all four drives and all reported no errors with chkdsk

Replugged the system drive - just blinks a few times and then goes dead.
Any ideas


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Wed Aug 23, 2017 7:56 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:29 am
Posts: 1053
Thanks: 4
Thanked: 137 times in 136 posts
Do you have a extra drive not used.
If so pull out all the drives from the server and any usb devices plugged into the server place a known good blank drive in the bottom bay.
It should go into recovery mode ,if it goes blank again I would be looking at possibly the psu or a bad connection inside the server.

_________________
EX-490
WHS v1
VGA/PS2 Keyboard/PS2 Mouse/Serial debug board
Q9450s CPU
Stock Ram
ESATA Sansdigital Towerraid TR5M-B
Popcorn C-200
Popcorn A-200
Dune HD Connect
Rasberry PI OSMC(KODI)


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Sep 11, 2017 2:12 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Mon Aug 21, 2017 1:03 pm
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Can anyone help me with the name, brand and specs of the EX490 motherboard - thanks in advance


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Sep 12, 2017 7:46 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 12:49 pm
Posts: 2115
Location: Casper Wyoming
Thanks: 75
Thanked: 240 times in 237 posts
By using this program on the server (via remote desktop) you can find out the name / model number of the motherboard, but sorry to say, it won't do you any good as they are not sold anywhere. Can't even get replacement parts for them. That why I bought 4 servers when I could, for spare parts down the road.
Also it was before Microsoft abandoned WHS but we already had found out HP was not offering replacement parts..
Ebay seems to be the best place to find stuff now.

http://www.belarc.com/Programs/advisorinstaller.exe

I have the X-510, same hardware as the EX-490 and this is what it says.

Board: Wistron 532837-ZH1 A
Serial Number: 532837-ZH194????????????????????? <----- was not comfortable with the full serial number in public
Bus Clock: 200 megahertz
BIOS: American Megatrends Inc. X510 1.00 07/23/2009


Good Luck and enjoy.....

_________________
[X510 CPU/RAM/All 2 TB Red's] [X510 CPU/Sync'ed Backup/All 2 TB Hitachi's]
[X510 /2 in box]
[X710 LIAN LI DIY W2012E] Stablebit Drivepool [EX-503 LIAN LI 5-bay USB3 External]
:twisted: Fear the Cloud :twisted:


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group