It is currently Mon Jan 18, 2021 4:25 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Brought a used ex495?
PostPosted: Tue Nov 17, 2020 11:22 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Nov 06, 2020 3:24 pm
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Hi all,

Looking for some much needed help. I just purchased a used ex495 and it just came with the power cord and nothing else. I am not sure what to do now to access the unit.


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Tue Nov 17, 2020 3:03 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:29 am
Posts: 1431
Thanks: 6
Thanked: 182 times in 180 posts
okay.
Not sure where to start.
First there are 4 drive bays
The top three slide out after releasing.
The bottom bay is for the os there is a screw below that bay that you turn a 1/2 turn before you can release and slide out.
Are there any hard drives installed.
Did you get any cd's with it
When you power it up are any led's blinking and what color are they , blinking or not.

The manual you can get at:
http://www.hp.com/ctg/Manual/c01276565.pdf

_________________
EX-490
WHS v1
VGA/PS2 Keyboard/PS2 Mouse/Serial debug board
Q9450s CPU
Stock Ram
ESATA Sansdigital Towerraid TR5M-B
Popcorn C-200
Popcorn A-200
Dune HD Connect
Rasberry PI OSMC(KODI)
ReadyNAS RN316
Amazon FireStick
Amazon ECHO
AnyDvD
MyMovies


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Nov 17, 2020 3:59 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Nov 06, 2020 3:24 pm
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Thanks for the reply.

No cd or manual of any kind. No hard drives came with the device. The power button lights up and right next to the front USB port after power up it blinks for several seconds and then turns a solid red.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Nov 17, 2020 7:25 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Nov 06, 2020 3:24 pm
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
I connected it to my network and the front network light is on but it doesnt appear to be getting an ipaddress.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Wed Nov 18, 2020 10:57 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:29 am
Posts: 1431
Thanks: 6
Thanked: 182 times in 180 posts
The first thing you need to do is find a good spare drive and place it in the very bottom drive bay.
Remember that 2 TB is the limit for whs1
If you have one let me know the brand and model number.

For a OS maybe I can probably help you.
But I will private message you when I have something latter today.

_________________
EX-490
WHS v1
VGA/PS2 Keyboard/PS2 Mouse/Serial debug board
Q9450s CPU
Stock Ram
ESATA Sansdigital Towerraid TR5M-B
Popcorn C-200
Popcorn A-200
Dune HD Connect
Rasberry PI OSMC(KODI)
ReadyNAS RN316
Amazon FireStick
Amazon ECHO
AnyDvD
MyMovies


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Nov 23, 2020 11:14 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:29 am
Posts: 1431
Thanks: 6
Thanked: 182 times in 180 posts
Okay private message sent to you.

_________________
EX-490
WHS v1
VGA/PS2 Keyboard/PS2 Mouse/Serial debug board
Q9450s CPU
Stock Ram
ESATA Sansdigital Towerraid TR5M-B
Popcorn C-200
Popcorn A-200
Dune HD Connect
Rasberry PI OSMC(KODI)
ReadyNAS RN316
Amazon FireStick
Amazon ECHO
AnyDvD
MyMovies


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group