It is currently Sun Dec 09, 2018 1:08 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Sat May 10, 2014 2:34 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Fri Jan 25, 2008 4:17 pm
Posts: 1109
Location: Roseville, California
Thanks: 10
Thanked: 22 times in 21 posts
Microsoft Activated my License key so for now I'm ok. I need to still configure server back ups. But everything seems to be running a lot smoother.


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Sat May 10, 2014 3:54 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Oct 17, 2009 7:10 pm
Posts: 5157
Location: Georgia, USA
Thanks: 86
Thanked: 703 times in 682 posts
Just know when you setup the backup(s) your hard drive will be formatted so keep that in mind.

_________________
Exploring the possibilities!

Migrated from WHS2011 to WS2012E: HIGHLANDER

~ Norco 4220 Enclosure
~ Gigabyte GA-990FXA-UD5
~ AMD Phenom II X4 995 3.2 GHz
~ 8 GB Corsair Vengeance DDR3 1600 (PC3 12800)
~ 3 Supermicro AOC-SASLP-MV8


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun May 11, 2014 11:01 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Fri Jan 25, 2008 4:17 pm
Posts: 1109
Location: Roseville, California
Thanks: 10
Thanked: 22 times in 21 posts
oh you mean the drive I select as the back up drive. Oh yeah that wont be an issue that drive will be blank.

So I have a question, the Realtek PCIe GBE Family Controller is for the nic card? I cant find the right update for this to make it the latest driver. I am using the default win2012e driver. Also, I need to track down the mass storage controller. Right now I'm worried about the nic card I see that Microsoft update has an updated driver but I was told to be weary of windows update drivers as they are hit and miss.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun May 11, 2014 11:32 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Oct 17, 2009 7:10 pm
Posts: 5157
Location: Georgia, USA
Thanks: 86
Thanked: 703 times in 682 posts
I just checked my server which also has what appear to be the same NIC as yours. Check out the pic below to see for sure it will display the driver currently being used.

Attachment:
RT GBE Family Controller Driver.JPG
RT GBE Family Controller Driver.JPG [ 136.47 KiB | Viewed 2386 times ]


I have not had a problem with this driver on my server however I was using Intel NICs using Intel Drivers but the drivers kept changing to MS Drivers which took out all the cool features that were embedded in the INTEL drivers. I pulled those cards for the time being until such a time I can get back to it but that was also in part because I was having trouble with NIC Teaming where I was able to do it easier with WHS2011.

Let me know if this helps.

_________________
Exploring the possibilities!

Migrated from WHS2011 to WS2012E: HIGHLANDER

~ Norco 4220 Enclosure
~ Gigabyte GA-990FXA-UD5
~ AMD Phenom II X4 995 3.2 GHz
~ 8 GB Corsair Vengeance DDR3 1600 (PC3 12800)
~ 3 Supermicro AOC-SASLP-MV8


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun May 11, 2014 12:21 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Fri Jan 25, 2008 4:17 pm
Posts: 1109
Location: Roseville, California
Thanks: 10
Thanked: 22 times in 21 posts
Im having an issue rebooting after installing drivers or after resuming from suspend from lightsout. I am not sure if this is related to that program or not. I was having the same issue on my old install. if I force hard shut down when it hangs then reboot again everything is fine. I have a monitor hooked up to see if its throwing error, none are seen it looks like it hangs either on shut down or before bios posts.

Im also getting this error:

The application-specific permission settings do not grant Local Launch permission for the COM Server application with CLSID
{D99E6E74-FC88-11D0-B498-00A0C90312F3}
and APPID
{D99E6E74-FC88-11D0-B498-00A0C90312F3}
to the user NT AUTHORITY\SYSTEM SID (S-1-5-18) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

Event ID: 10016


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun May 11, 2014 1:13 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Oct 17, 2009 7:10 pm
Posts: 5157
Location: Georgia, USA
Thanks: 86
Thanked: 703 times in 682 posts
From a search I did it appears to be a security issue that needs to be corrected in Component Services but this is a problem I have never been faced with so the only thing I can recommend is searching for corrective action for Event ID 10016 and see how it applies to your situation.

Here is a couple links I found but am not sure if they will resolve your issue or not:

http://social.technet.microsoft.com/For ... server8gen

http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 13(v=WS.10).aspx

As for putting the server to sleep and waking it up that's not my area of expertise as I leave my servers running 24-7. Gardian did some work on his server to correct this issue take a look: http://social.technet.microsoft.com/For ... server8gen

Whatever you do from this point on make a backup of your OS before making changes so you can at least get your server back. There is also a restore point you can set which WS2012 may not do for you automatically but you can create a restore point to get things back so proceed with caution.

_________________
Exploring the possibilities!

Migrated from WHS2011 to WS2012E: HIGHLANDER

~ Norco 4220 Enclosure
~ Gigabyte GA-990FXA-UD5
~ AMD Phenom II X4 995 3.2 GHz
~ 8 GB Corsair Vengeance DDR3 1600 (PC3 12800)
~ 3 Supermicro AOC-SASLP-MV8


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group