It is currently Wed Oct 23, 2019 6:31 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Jun 09, 2013 10:51 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sat Jan 19, 2013 8:07 am
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Years ago, I had two Win7 PC's backed-up on the Server (they are dead and gone); but there backups are still on the WHS along with a front panel red light.

I now own a Mac OS X 10.8.4; it also has Parallels v8 (w/ Win 7) so I can use a Microsoft interface/tools

I can access the Server/Files through my router. However, When I attempt to RDP into the system it gives me a "Logon Message" that says I must be granted the Allow log on through Terminal Services right. By default, members of the Remote Desktop Users group have this right....


Anyway, I already have all the components to upgrade to WHS 2011.

from what Alex said on the "Smoke and Mirrors" articles, I need to get rid of the red light first, before I proceed.

Please Help
Ron


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Mon Jun 10, 2013 8:05 am 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Oct 17, 2009 7:10 pm
Posts: 5157
Location: Georgia, USA
Thanks: 86
Thanked: 703 times in 682 posts
Hi Spiderzmobile welcome to the forums,

It looks like your trying to make a Remote Desktop Connection to the EX485 running the original software. If I am correct then you must logon a Administrator and use the Servers Password to logon.

The RED LED I am assuming is the Health Light to find out why its RED you can always press in the Status/Recovery button with a paper clip. Just press and release it then count the blink codes and look them up for the meaning. So long as its not a hardware failure you should be ok to upgrade your EX485 to WHS2011 should you chose to do so. There is no simple upgrade path to going with WHS2011 so your data will need to be copied back to the server its not as simple as performing a Server Recovery with the original WHSv1.

I am not certain how well it will work with your MAC's but Windows Server 2012 Essentials does have some integration for MAC's but the cost of the software maybe prohibitive for you and running on an EX485 may not offer you the best performance but that just comes down to your expectations anyway.

Changing the OS on the EX485 or any MSS will cause the LED's not to function properly and this has been written about many times and for some the loss of LED's is a rather annoying experience.

Best way to install any OS is to use a Debug Board so you can see whats going on. While blind installs work they can be at times difficult if you do not follow the proceedure properly and not seeing whats going on can make for a bad experience.

Whatever you chose to do, good luck and I hope everything works out well for you!

_________________
Exploring the possibilities!

Migrated from WHS2011 to WS2012E: HIGHLANDER

~ Norco 4220 Enclosure
~ Gigabyte GA-990FXA-UD5
~ AMD Phenom II X4 995 3.2 GHz
~ 8 GB Corsair Vengeance DDR3 1600 (PC3 12800)
~ 3 Supermicro AOC-SASLP-MV8


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Jun 10, 2013 10:32 am 
Offline
Founder
Founder
User avatar

Joined: Tue Jul 31, 2007 11:54 am
Posts: 10704
Location: Fort Collins, Colorado
Thanks: 622
Thanked: 920 times in 875 posts
The paperclip trick to get at the blinky codes is only relevant when the server is failing to boot, it does not do anything when the server is booted into Windows which it sounds like the OP is saying since he can get to the RDP logon screen.

_________________
Alex Kuretz
Remote Notification: Monitoring and alerting for your Home Server via email, Twitter, text message, RSS, push notifications, and on your Mac desktop
Have you tried our Add-Ins?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Jun 13, 2013 7:37 pm 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Sat Feb 28, 2009 10:30 pm
Posts: 127
Thanks: 2
Thanked: 9 times in 8 posts
Get a debug board, its well worth the money, and I also upgraded my ex485 to WHS2011.

_________________
EX485, 4gb ram
Intel® Pentium® Processor E5200 (2M Cache, 2.50 GHz, 800 MHz FSB)
4 1Tb drives
WHS 2011 64bit


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Wed Oct 16, 2013 9:10 pm 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Mon Jun 21, 2010 8:33 am
Posts: 195
Thanks: 17
Thanked: 10 times in 9 posts
While the debug board is convenient, it's really not necessary. You should be able to temporarily unhook all the hard drives in your desktop PC, temporarily plug in your WHS system drive, boot it, log in, fix the RDS permission issue, then shut it down and stick it back into your MediaSmart.


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group