It is currently Thu Jan 21, 2021 12:04 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jun 10, 2010 7:20 am 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Fri Jul 11, 2008 10:29 am
Posts: 112
Location: Chi-Town
Thanks: 2
Thanked: 1 time in 1 post
Ladies and Gents,

I know people have posted about this before, but I have failed to find an answer.. hoping I am just a slack@ss and missed it...

Got the 490 restored from the 475 disks.
That took forever, but finally got it right.
Now, my issue is remote access appears to be borked, but in reality it is not.

Remote access is listed as unavailable, but if I go to details, it has my domain, and external IP.
If I hit my domain from the internet, it works fine.
I have hard coded the ports in Tomato, the IP for the server is the same due to some PnP issues I had previously with tomato.
But alas, Remote access continues to tell me it is unavailable, and when I run the repair piece, it says unavailable from the internet.

Is there something I am missing?

let me add that it worked perfectly well with the 3.0 software on the 475 prior to the switch to the 490.

_________________
MSS: HP EX490 rockin a soon to be an E6300 with 2GB


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Thu Jun 10, 2010 8:00 am 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Fri Jul 11, 2008 10:29 am
Posts: 112
Location: Chi-Town
Thanks: 2
Thanked: 1 time in 1 post
And just to reply to myself.

I removed the static port forwarding, allowing it to work completely off UPnP.
Yeah, then it tanks from the internet.

Seems perhaps a UPnP config issue between Tomato and the 490?

_________________
MSS: HP EX490 rockin a soon to be an E6300 with 2GB


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Jun 10, 2010 9:06 am 
Offline
Founder
Founder
User avatar

Joined: Tue Jul 31, 2007 11:54 am
Posts: 10720
Location: Fort Collins, Colorado
Thanks: 626
Thanked: 923 times in 878 posts
Some routers do not handle "loopback" correctly, where external requests are due to come back in to the internal network. The test can sometimes not verify your site is available, the important thing is that remote access works.

_________________
Alex Kuretz
Remote Notification: Monitoring and alerting for your Home Server via email, Twitter, text message, RSS, push notifications, and on your Mac desktop
Have you tried our Add-Ins?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Jun 10, 2010 9:33 am 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Fri Jul 11, 2008 10:29 am
Posts: 112
Location: Chi-Town
Thanks: 2
Thanked: 1 time in 1 post
Alex,

from my interpretation of your answer...
"It works, suck up the red "X" you little girl...

Ha!

Just odd though as it was working sans the red "X" in exactly the same configuration previously with the 475.

ah well.

_________________
MSS: HP EX490 rockin a soon to be an E6300 with 2GB


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group