It is currently Fri May 29, 2020 7:57 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Apr 07, 2020 6:51 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sat Nov 07, 2009 5:21 pm
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked: 0 time in 0 post
I have an old mediasmart ex475. Win 7 was the last OS that could connect to it.
I know have win 10 boxes and macs

I'd like to revive this unit if possible. I have 4 x 500GB drives.

Are there any open source software that could be used to revive this piece of hardware?

Or is this just ready for the dump? Is it now obsolete?
cheers


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Thu Apr 09, 2020 12:15 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:29 am
Posts: 1370
Thanks: 5
Thanked: 178 times in 176 posts
I have a ex490 used with several win 10 64bit clients, with no issues.
it is using windows home server with powerpack 3
I have never used a mac

_________________
EX-490
WHS v1
VGA/PS2 Keyboard/PS2 Mouse/Serial debug board
Q9450s CPU
Stock Ram
ESATA Sansdigital Towerraid TR5M-B
Popcorn C-200
Popcorn A-200
Dune HD Connect
Rasberry PI OSMC(KODI)
ReadyNAS RN316
Amazon FireStick
Amazon ECHO
AnyDvD
MyMovies


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Apr 09, 2020 2:40 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:29 am
Posts: 1370
Thanks: 5
Thanked: 178 times in 176 posts
Have you tried to re-install the connector from the server instead of the CD's.

_________________
EX-490
WHS v1
VGA/PS2 Keyboard/PS2 Mouse/Serial debug board
Q9450s CPU
Stock Ram
ESATA Sansdigital Towerraid TR5M-B
Popcorn C-200
Popcorn A-200
Dune HD Connect
Rasberry PI OSMC(KODI)
ReadyNAS RN316
Amazon FireStick
Amazon ECHO
AnyDvD
MyMovies


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri Apr 10, 2020 4:29 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sat Nov 07, 2009 5:21 pm
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked: 0 time in 0 post
I tried to install the connector from the server but it would allow. Is there a version i should be looking for?
Can i upgrade that version from the server OS?

Everything i read said that win 7 was the last windows OS that could use this machine. Clearly that is wrong.
Is powerpack 3 an upgrade or a new purchase?

I have one windows 7 machine that i could use to reconnect to determine my specs.

I'd love to resurrect this awesome server.

Cheers


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sat Apr 11, 2020 9:55 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:29 am
Posts: 1370
Thanks: 5
Thanked: 178 times in 176 posts
try in your browser
http://HPSERVERLX:55000
Where HPSERVERLX would be your server name.
If success then uninstall on the pc the hp app and the connector app.
Make sure on the hp app that sometimes you may get two of them then delete them both and the connector app.
and install from your server.
Each server version has it's own connector version.
The install cd does have a older connector version and does try to connect to the server to check for updates but at times it will fail and install a mismatched connector which will not work.

If you have all the CD's I would just start fresh with a reset or recovery. But the process above will need to be done each time the server updates because the connector will be out of sync with the server,

FYI,
If you are win10 64bit then the hp app installed on the pc will have (64) in the name

_________________
EX-490
WHS v1
VGA/PS2 Keyboard/PS2 Mouse/Serial debug board
Q9450s CPU
Stock Ram
ESATA Sansdigital Towerraid TR5M-B
Popcorn C-200
Popcorn A-200
Dune HD Connect
Rasberry PI OSMC(KODI)
ReadyNAS RN316
Amazon FireStick
Amazon ECHO
AnyDvD
MyMovies


Top
 Profile  
Thanks  
The following user would like to thank Ruben Rocha for this post
tripitaka
PostPosted: Fri Apr 17, 2020 6:42 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sat Nov 07, 2009 5:21 pm
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked: 0 time in 0 post
Thanks a lot, that worked, not sure why it didnt a few years ago. Anyway i am set up. Server is healthy, and i can connect wirelessly to the server console. However i can't connect to any of the shares

Started another post to address this. Thanks for you help


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group