It is currently Mon Oct 14, 2019 11:49 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Mar 04, 2011 9:15 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Mar 04, 2011 9:13 am
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
I installed Vail on my x510 and since then the 1,2,3, and 4 HDD lights have not worked. Is this fixable or is it just something I will have to get used to?


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Sat Mar 05, 2011 12:43 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Sat Oct 17, 2009 7:10 pm
Posts: 5157
Location: Georgia, USA
Thanks: 86
Thanked: 703 times in 682 posts
The reason why the LED's are not functioning is because there is nothing written in Vail or WHS2011RC to support their function. HP wrote code into the WHS Software that was shipped with your server to support the LED functions and hardware monitoring support.

_________________
Exploring the possibilities!

Migrated from WHS2011 to WS2012E: HIGHLANDER

~ Norco 4220 Enclosure
~ Gigabyte GA-990FXA-UD5
~ AMD Phenom II X4 995 3.2 GHz
~ 8 GB Corsair Vengeance DDR3 1600 (PC3 12800)
~ 3 Supermicro AOC-SASLP-MV8


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sat Mar 05, 2011 2:32 pm 
Offline
Top Contributor
Top Contributor
User avatar

Joined: Mon Jul 21, 2008 8:46 pm
Posts: 828
Location: Texas
Thanks: 13
Thanked: 51 times in 49 posts
Get use to it :P

_________________
Chris Bickerstaff
HP MSS DataVault X510
Core 2 Quad Core Q9550s
4GB Mushkin Ram
TR4MB eSata Enclosure
TR4UB USB Enclosure
Netgear WNDR3700
UPS APC 1500 XS LCD


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Mar 21, 2011 6:31 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Tue Aug 10, 2010 2:05 am
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked: 6 times in 2 posts
Yeah, it's the same with any other OS you install on this machine (WHS 2, Server 2K8 or whatever). The disk LED's will go out and the health light will be constantly blinking. The lights are pretty much the only thing I miss from my WHS 1 setup, but I am not holding my breath waiting for HP to release a generic driver for them. It also seems extremely difficult to build a third-party 64-bit driver for simply turning the LED's on.

/Thomas


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Mar 31, 2011 11:41 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Mon Feb 07, 2011 11:45 am
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked: 0 time in 0 post
If this is in fact the case (I have the same situation), then it may be a service like the one described in this post.

http://www.mediasmarthome.com/forum/thr ... king-Blue/

Anyone with WHS 1 could test this theory by going into services and turning off "HPMediaSmartService". The HD lights should go off immediatly and the health light should begin to blink. Turn the service back on and it should go back to normal.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Mar 31, 2011 1:00 pm 
Offline
Founder
Founder
User avatar

Joined: Tue Jul 31, 2007 11:54 am
Posts: 10704
Location: Fort Collins, Colorado
Thanks: 622
Thanked: 919 times in 875 posts
Yes, there is a driver and a service required to control the LEDs.

_________________
Alex Kuretz
Remote Notification: Monitoring and alerting for your Home Server via email, Twitter, text message, RSS, push notifications, and on your Mac desktop
Have you tried our Add-Ins?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Mar 31, 2011 8:09 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Mon Feb 07, 2011 11:45 am
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked: 0 time in 0 post
Thanks Alex - Is it the driver that tells the LED's what to do and the service that tells the driver when to do it? I guess even if you could extract them from a running installation, the driver wouldn't work on a 64 bit Vail os. I hate this blinking light, but I can't unhook the front panel without disabling the front USB. Black electrical tape, thats the solution!


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group