It is currently Sun Apr 11, 2021 4:36 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 115 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
PostPosted: Sun Jan 02, 2011 3:55 pm 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage
User avatar

Joined: Sat Dec 26, 2009 12:09 pm
Posts: 90
Location: Wales, United Kingdom
Thanks: 20
Thanked: 0 time in 0 post
Anyone recommend anywhere in the UK to get this


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Tue Jan 11, 2011 1:24 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage
User avatar

Joined: Wed Dec 22, 2010 1:47 pm
Posts: 15
Location: Wyandotte, MI
Thanks: 15
Thanked: 0 time in 0 post
I have the x510 Data Vault and it's 100% stock, except that I have 4 x 2TB hard drives in it. I'm thinking about upgrading the CPU to the Intel Q6600 as I have a spare one. After that, I'll consider replacing the 2GB of RAM with 4GB of RAM. Thanks for the good info here!

_________________
DataVault x510 with 4 x 2TB drives (internal) and several external drives, for a home LAN with 7-9 PC's running Windows 7 and Ubuntu 10.10

Runs well except when it doesn't ... Requires a lot of baby-sitting....


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Jan 20, 2011 9:39 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Mar 13, 2009 4:08 am
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked: 0 time in 0 post
Its all getting hard to find 4GB Modules in the UK , waiting on restock of Kingstone ValueRAM

Any luck the MSS can take ECC RAM ( non FBDIMM type )

eg.
Hynix 4GB DDR2 PC2-6400 (800) Single Channel Server Memory
HYMP151F72CP4D5-S5-C - 4GB Hynix, Server, DDR2, PC2-6400 (800MHz), 240 Pins, ECC, Fullybuffered, CL 5-5-5

_________________
HP StorageWorks x510 Data Vault - Stock ( upgrading soon to Q9550s with 4GB DDR2 )
QNAP TS-259 Pro


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sat Jan 29, 2011 8:19 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sat Jan 29, 2011 8:08 am
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Newegg had the Mushkin 991762 on sale for $79.99 with free shipping. I went ahead and ordered it.
Are there any tests that you guys would like to see before and after the install.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Jan 31, 2011 12:31 am 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage

Joined: Tue Sep 29, 2009 6:05 pm
Posts: 59
Thanks: 2
Thanked: 0 time in 0 post
What program are you using to monitor memory usage?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Feb 01, 2011 7:44 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sat Jan 29, 2011 8:08 am
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Well I got the 4 GB stick installed today. It immediately showed up as 3.99 GB.

Right off the bat I noticed that everything seems quicker and just plain more responsive.

The Windows Home Server Console took 8.5 seconds to load before and now it’s 6.5 seconds. It’s not a hugh difference but other things such a opening shared folders are instantaneous.

Actually I’m impressed with the speed increase.

It’s my understanding that the Mushkin is faster ram compared to the stock memory so that may be the reason for the speed increase.

I have some add-ins that I’ve been waiting to install and now I don’t have to worry about slowing the system down as much as I would have with only 2 GB.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun Feb 06, 2011 10:45 am 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Tue Dec 08, 2009 5:53 pm
Posts: 170
Location: ontario Canada
Thanks: 20
Thanked: 1 time in 1 post
Would 2x2gb DDR2 800mhz(5-5-5-12), 1.9v memory work within the WHS EX490?
I know it was posted that a member used 5-5-5-18, but just wondering if the 5-5-5-12 would work and be read by windows as 4gb, as I found a good deal on it.

Image

?

_________________
EX 490 with 4GB of memory, E8400 and 8TB of drives.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun Feb 06, 2011 11:00 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Fri Jan 18, 2008 11:32 am
Posts: 1027
Thanks: 2
Thanked: 84 times in 76 posts
There is only 1 slot for memory in the MSS line, so no it will not work. If you want to go to 4 gig memory you must use a suitable 4 gig memory stick.

_________________
HP EX470, 4 GIG, 4200+ EE SFF, WHS V1, Production
HP EX485, 4 GIG, E5800, WHS 2011, Stablebit Drive Pool, Transfer Server, Backup Server
HP EX490, 4 GIG, Q9400S, WHS 2011, Stablebit Drive Pool, Mediaserver
HP EX485, 4 GIG, Q8200S, WHS 2011, ITUNES Server


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun Feb 06, 2011 11:12 am 
Offline
2.0TB storage
2.0TB storage

Joined: Tue Dec 08, 2009 5:53 pm
Posts: 170
Location: ontario Canada
Thanks: 20
Thanked: 1 time in 1 post
erail wrote:
There is only 1 slot for memory in the MSS line, so no it will not work. If you want to go to 4 gig memory you must use a suitable 4 gig memory stick.



OHHH my mistake.

Thank you!

_________________
EX 490 with 4GB of memory, E8400 and 8TB of drives.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Feb 17, 2011 2:33 am 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Wed Sep 16, 2009 12:11 pm
Posts: 36
Location: Stockholm, Sweden
Thanks: 0
Thanked: 1 time in 1 post
Do you think this 4GB stick will work?
http://www.crucial.com/store/partspecs. ... 51272AB80E

Hard to find 4GB stick mentioned in this thread in Sweden...

*UPDATE* Never mind, i found a site that sell the Mushkin Enhanced Silverline 4GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) and ship to Sweden.
I also bought an Intel Q9400S so I hope my X510 will be a monster streaming HD-movies to my 5 devices after the upgrade. :)

_________________
X510 5TB


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun Feb 20, 2011 1:13 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sat Jan 29, 2011 8:08 am
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Ktd, let us know how the upgrade works out.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun Feb 20, 2011 1:32 pm 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Wed Sep 16, 2009 12:11 pm
Posts: 36
Location: Stockholm, Sweden
Thanks: 0
Thanked: 1 time in 1 post
Will do. I expect to receive the CPU in a week or two. They where out of stock...

_________________
X510 5TB


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Mar 01, 2011 3:08 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sun Feb 20, 2011 10:49 pm
Posts: 8
Thanks: 5
Thanked: 3 times in 2 posts
I ordered a 4gb stick from newegg... the Mushkin. Should arrive before the end of this week. As long as I believe it is faster... that is all that matters. :) I'll soon find out


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Mar 08, 2011 2:07 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Tue Mar 08, 2011 1:54 am
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked: 0 time in 0 post
I HAVE HP EX495 RAM. PLEASE SOMEONE HELP ME TO UPGRADE RAM TO 4 GB. I HAVE PURCHASED KINGSTON 4GB UNIT. ANY HELP IS HIGHLY APPRECIATED.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Mar 08, 2011 2:27 am 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Wed Sep 16, 2009 12:11 pm
Posts: 36
Location: Stockholm, Sweden
Thanks: 0
Thanked: 1 time in 1 post
Why are you writing in all caps?

If you need help installing the RAM unit in your EX495 you should have a look at this great guide howto open your EX495.
http://www.mediasmartserver.net/2009/09 ... 5-hardware

Good luck!

_________________
X510 5TB


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 115 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group