It is currently Wed Apr 14, 2021 5:03 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 115 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Author Message
PostPosted: Mon Jul 01, 2013 12:22 am 
Offline
1.5TB storage
1.5TB storage

Joined: Wed Nov 23, 2011 5:42 pm
Posts: 53
Thanks: 4
Thanked: 12 times in 8 posts
I am going to get a stick of Signature DDR2 4GB PC2-6400 DIMM and put it in my EX495. I'm not going to upgrade the processor, just the memory.

Since installing WS2012E and loading Serviio, SubSonic, uTorrent, and Netcam Studio, the server is running a little short of memory. I hope this chip will make everything more snappy again. I'll update once done.

_________________
Server: HP EX495 | E5200 CPU @ 2.5GHz | 4GB RAM | 4 x Seagate Barracuda 1.5TB 7200RPM
Backup: Mediasonic HF2-SU2S2 | 4 x Seagate Barracuda Green 2.0TB 5900RPM
Operating System: Windows Server 2012 Essentials | Media Server| Anywhere Access


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Wed Oct 23, 2013 10:21 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Fri Jan 25, 2008 4:17 pm
Posts: 1111
Location: Roseville, California
Thanks: 10
Thanked: 22 times in 21 posts
so I have moved to the Q9550s and plan on moving towards the ws2012e and was wondering if the Ex495 can handle this: 8GB Approved PC2-5300 FBDIMM Memory http://www.ebay.com/itm/398709-071-8GB- ... 257e52c2e1

Im looking for 1x8gb stick that will work.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Oct 24, 2013 10:04 am 
Offline
Founder
Founder
User avatar

Joined: Tue Jul 31, 2007 11:54 am
Posts: 10721
Location: Fort Collins, Colorado
Thanks: 626
Thanked: 926 times in 881 posts
That's buffered RAM and won't work.

_________________
Alex Kuretz
Remote Notification: Monitoring and alerting for your Home Server via email, Twitter, text message, RSS, push notifications, and on your Mac desktop
Have you tried our Add-Ins?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Oct 28, 2013 10:49 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Fri Jan 25, 2008 4:17 pm
Posts: 1111
Location: Roseville, California
Thanks: 10
Thanked: 22 times in 21 posts
are there any 8gb sticks that will work?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Oct 29, 2013 12:57 pm 
Offline
Founder
Founder
User avatar

Joined: Tue Jul 31, 2007 11:54 am
Posts: 10721
Location: Fort Collins, Colorado
Thanks: 626
Thanked: 926 times in 881 posts
To my knowledge the board only supports 4GB sticks.

_________________
Alex Kuretz
Remote Notification: Monitoring and alerting for your Home Server via email, Twitter, text message, RSS, push notifications, and on your Mac desktop
Have you tried our Add-Ins?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Nov 14, 2013 1:45 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Thu Mar 17, 2011 10:26 pm
Posts: 7
Thanks: 2
Thanked: 0 time in 0 post
I know that I am extremely late to this game and the preferred Mushkin memory is totally unobtainable as far as I can tell. Has anyone given up on the MSS and have some kicking around that they would like to sell? There was the GSkill option that was discussed somewhat and that one is still available through Newegg. The last I read the fellow that did this was happy with it. Any comments?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Thu Nov 14, 2013 2:00 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:29 am
Posts: 1449
Thanks: 6
Thanked: 185 times in 183 posts
Gardian had a post with a ebay vendor that has 4gb ram.
Gardian wrote:
This is the memory I got for my 490: $80.53 free shipping and it is working fine.
http://www.ebay.com/itm/271117548706?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

_________________
EX-490
WHS v1
VGA/PS2 Keyboard/PS2 Mouse/Serial debug board
Q9450s CPU
Stock Ram
ESATA Sansdigital Towerraid TR5M-B
Popcorn C-200
Popcorn A-200
Dune HD Connect
Rasberry PI OSMC(KODI)
ReadyNAS RN316
Amazon FireStick
Amazon ECHO
AnyDvD
MyMovies


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri Nov 15, 2013 9:47 am 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Fri Aug 02, 2013 1:53 pm
Posts: 39
Location: California
Thanks: 1
Thanked: 1 time in 1 post
I got my RAM for my 485 from Amazon a couple of months ago and it works fine.

http://www.amazon.com/gp/product/B0043BDDP6/


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Nov 19, 2013 6:44 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Tue Jul 05, 2011 9:58 am
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked: 2 times in 2 posts
Does the mermory need to be CL 5? I notice here it was CL 6 @ 400mhz Does it run at 400mhz or can it run at 800mhz?
http://www.mediasmartserver.net/2009/09/16/a-closer-look-at-the-ex490-and-ex495-hardware/


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Wed Nov 20, 2013 2:57 pm 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Fri Aug 02, 2013 1:53 pm
Posts: 39
Location: California
Thanks: 1
Thanked: 1 time in 1 post
The latency doesn't matter. DDR stands for double data rate. In the artical you mentioned it showed it running at 400mhz but its actually double that speed. This link will explain it better.

http://www.tomshardware.com/forum/24025 ... mhz-800mhz

The lower the latency the slightly faster your ram will be but it will be more expensive. I have also seen stability issues with ram that is rated at lower latency.


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 115 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group