It is currently Mon Dec 11, 2017 10:24 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Jul 05, 2017 1:19 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Tue Jul 05, 2011 9:58 am
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked: 2 times in 2 posts
I recently had a system drive failure, so I installed a dedicated system drive Crucial SSD. Everything was fine for a while but now the health light keeps blinking constantly and the hard drive lights do not come on. I disconnect all drive except system, ran chkdsk repair and its still blinking. How can I trouble shoot this? Could it be an issue with the light service? The SSD is not that old and Crucial Storage Executive says the drive is fine. Looking below its blinking because the server backup disk is offline? I never set up a backup and the light use to be solid not blinking.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<configuration>
<appSettings>
<!-- Restart the "HP MediaSmart Server Service" for changes to take effect. -->

<!-- Log.Level = Diagnostic, Verbose, Info, Warning, Error -->
<add key="Log.Level" value="Verbose"/>

<!-- LedBrightnessLevel = 0 to 9 -->
<add key="LedBrightnessLevel" value="5"/>

<!-- Valid HardwareDetectionMode values
Auto = Application determines hardware type for supported systems. This is the default value if undefined.

WARNING: forcing a driver is not recommened, use at your own risks.
ForceHPEX48x = Uses the HP EX48x LED driver.
ForceAcerH340 = Uses the Acer H340 LED driver
-->
<add key="HardwareDetectionMode" value="Auto"/>

<!-- Disk status LED configuration

DiskStatus description
DiskStatus.Healthy = Disk is online but does not have WHS shares assigned (no shares assigned through Dashboard)
DiskStatus.Data = Disk has WHS shares assigned (shares assigned through Dashboard)
DiskStatus.ServerBackup = Disk is assigned as backup disk
DiskStatus.ServerBackupOffline = Backup disk was taken offline or removed from the server
DiskStatus.Unallocated = Disk has no formatted partitions

Valid LED states
Off
Aqua
Red
White
BlinkingAqua
BlinkingRed
BlinkingWhite
AlternatingAquaAndWhite
AlternatingRedAndWhite

To workaround issues with disk LED blinking with DrivePool, DriveBender, RAID arrays and disks without shares,
change the "DiskStatus.Healthy" value to "Aqua".
-->
<add key="DiskStatus.Healthy" value="Aqua"/>
<add key="DiskStatus.Data" value="Aqua"/>
<add key="DiskStatus.ServerBackup" value="Aqua"/>
<add key="DiskStatus.ServerBackupOffline" value="BlinkingAqua"/>
<add key="DiskStatus.Unallocated" value="BlinkingAqua"/>
</appSettings>
</configuration>


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Wed Jul 05, 2017 2:09 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Tue Jul 05, 2011 9:58 am
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked: 2 times in 2 posts
I did a little more digging and discover JMicro Raid Manger broke the light service. I have a Mobius 5 bay raid and installed the incorrect version. After uninstalling it, everything is working correctly, phew!


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri Jul 07, 2017 6:41 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 12:49 pm
Posts: 2128
Location: Casper Wyoming
Thanks: 75
Thanked: 240 times in 237 posts
Great work, I myself had tried 2011 and got the lights working (as well as they could) but just couldn't get past the new connector.
So went back to whs v1 and am still running it, but I have to say I would love to have 4 or 6 tb drives in my system.
If Microsoft would have made 2011 just like whs v1 they would have had a hit for sure.
Oh well we can dream.

Again, great work on figuring out what happened, it could help someone else that is having problems.
Good Luck and enjoy.

_________________
[X510 CPU/RAM/All 2 TB Red's] [X510 CPU/Sync'ed Backup/All 2 TB Hitachi's]
[X510 /2 in box]
[X710 LIAN LI DIY W2012E] Stablebit Drivepool [EX-503 LIAN LI 5-bay USB3 External]
:twisted: Fear the Cloud :twisted:


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group