It is currently Mon Oct 23, 2017 7:10 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Nov 14, 2015 8:04 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Jan 08, 2010 3:33 pm
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Hi all,

Well according to most posts out there it is meant to be easy right! Think again! In short l have no end of issues and am at the point of drop kicking my WHS! This is my issue.

I loaded DNS onto the box a while back and since then, well it gradually slowed right down. Fair enough. I went through the reboot/restore sequence, and the unit just left the health and system icons Red. So l bought the header that connects directly to MB. Rebooted, and the unit now has screen output and l proceeded to restore unit. However, not quite according to the manual as the unit would not go into reboot mode. So this is what l did.

Configured WHS to boot from PXE. Connected Laptop to WHS via CAT5. Started WHS until PXE initialized and searching IP. Started Laptop Server Recovery DVD on laptop via Power Iso (As Surface Pro has no DVD). WHS loaded PXE image, installed and started. Great! But issue is that Media Console will not start and despite going for a Factory reset, the unit appears to have software issues. Further more, it has not loaded up the additional 3 HDD bay drives.

Any ideas? Lord knows l am at the the end of my tether! :crazy:


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Mon Nov 16, 2015 2:11 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:29 am
Posts: 1053
Thanks: 4
Thanked: 137 times in 136 posts
well I think you have a few unknown issues.
We don't know what model server you have, as well as when you say whs 2003 media console, Do you mean whsv1?
Anyway it is a well known fact that the server is very fickle when it comes to the drives.
As well as recovery/reset.

Even is a working system the console may report the drives are healthy even though they are not.
If you have the smart addin it will tell the whole story.

My 2 cents. Pull the drives connect them to a pc and run chkdsk at the very least.
Or install smart for a pc with a 30 day trial and test them.

_________________
EX-490
WHS v1
VGA/PS2 Keyboard/PS2 Mouse/Serial debug board
Q9450s CPU
Stock Ram
ESATA Sansdigital Towerraid TR5M-B
Popcorn C-200
Popcorn A-200
Dune HD Connect
Rasberry PI OSMC(KODI)


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group