MediaSmartServer.net
http://www.mediasmartserver.net/forums/

Unable to access Bios & bootup on EX490 with VOV gen3 cable
http://www.mediasmartserver.net/forums/viewtopic.php?f=25&t=14157
Page 1 of 1

Author:  elusion [ Sat Aug 01, 2015 11:50 pm ]
Post subject:  Unable to access Bios & bootup on EX490 with VOV gen3 cable

this is a weird thing. For the life of me I cannot get the damn thing to get to bios or boot up. i see a blank screen no video. But when I remove the jumper I am able to boot up and see the screen but not access the bios because of the jumper. What am I doing wrong?. Is there a way to get to the bios and get video display?. seems like adding the jumper is screwing up the whole system from booting.

Author:  Ruben Rocha [ Sun Aug 02, 2015 10:08 am ]
Post subject:  Re: Unable to access Bios & bootup on EX490 with VOV gen3 ca

Well the jumper is needed to be able to access the bios.
Myself I use a ps2 keyboard and it works fine.
If you are using a usb keyboard try a different usb port.
One of the ports in the back is a bootable usb.
Meaning it is powered on boot.
That may be the issue.

Author:  elusion [ Sun Aug 02, 2015 11:38 am ]
Post subject:  Re: Unable to access Bios & bootup on EX490 with VOV gen3 ca

thanks for the reply ruben. you wont believe it after 5 or 6 attempts of positioning in different ways shorting 1 and not both pins and then finally shorting both actually got me to the bios. now riddle of the day, to enable speed stepping so i can drop in a dual core e8600 without any issues

Author:  Ruben Rocha [ Mon Aug 03, 2015 11:53 am ]
Post subject:  Re: Unable to access Bios & bootup on EX490 with VOV gen3 ca

It could have been just some crap built up on the pins and you finally rubbed it off and got a good connection.

Author:  Jachin99 [ Tue May 29, 2018 10:36 am ]
Post subject:  Re: Unable to access Bios & bootup on EX490 with VOV gen3 ca

I am facing a similar issue. I cannot get into bios to correct the time after a bios battery change. I am not using a VOV cable though. Instead I'm using a video only cable I got off of ebay. The machine is a ex490, and I don' see the message about accessing bios using the delete key on startup. I have read in this thread that I might have to ground pin 4 in order to access bios. I'm posting a pic here of my cable hoping someone can chime in and confirm that I do need to ground pin 4, and tell me how I need to modify this cable in order to access bios. Here is the pic, and thanks.

Attachments:
IMG_20180529_111627.jpg
IMG_20180529_111627.jpg [ 913.31 KiB | Viewed 11556 times ]

Author:  Jachin99 [ Tue May 29, 2018 10:52 am ]
Post subject:  Re: Unable to access Bios & bootup on EX490 with VOV gen3 ca

After looking at this, it appears as though I need to connect pins 3 & 4 to each other to enable bios. http://www.xodustech.com/guides/hp-medi ... 5-vga-bios Can anyone confirm this, before I try it?

Author:  Jachin99 [ Tue Jun 05, 2018 6:14 pm ]
Post subject:  Re: Unable to access Bios & bootup on EX490 with VOV gen3 ca

I connected pinout 3 and 4 on my x490, and I was able to access bios

Page 1 of 1 All times are UTC - 7 hours [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/