It is currently Sat Oct 23, 2021 11:39 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Jul 25, 2021 7:33 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sun Jul 25, 2021 7:24 pm
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Hello!

I Hope there is a little life in this forum, so i can figure out my issue,

I found my two EX940 servers from their hidding spots in my cabinet the other day, not used for years..

I tought it could be fun to play around with them again and see if i can find any purpose for them again..

But i ran immediately into trouble with installing OS on the server..

I have tried, WHS11, windows 7, windows 8.1 and windows 10.

But it seems like i cant install or it wont boot from my USB drive. and that is on both on my serveres.. not just one of them, both has the same issue.
I have tried making my USB dreve bootable in varity of ways to try different methods.

But i always being meet with my health light blinking in:

Blinking only in solid blue.
Blinking in only solid red.
Blinking in 2 blue 3 red.

So if there is anyone out there still playing around with your servers please let me if you know how to solve my issue, and tell me is windows 10 is even possible to install on the machine.

:sanjuan:


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Mon Jul 26, 2021 9:15 am 
Offline
Founder
Founder
User avatar

Joined: Tue Jul 31, 2007 11:54 am
Posts: 10731
Location: Fort Collins, Colorado
Thanks: 626
Thanked: 929 times in 884 posts
I have a guide on installing WHS2011 on the servers here:
http://www.mediasmartserver.net/2010/04 ... rt-server/

_________________
Alex Kuretz
Remote Notification: Monitoring and alerting for your Home Server via email, Twitter, text message, RSS, push notifications, and on your Mac desktop
Have you tried our Add-Ins?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Jul 26, 2021 9:20 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Thu Aug 15, 2019 5:43 am
Posts: 21
Location: Leics, United Kingdom
Thanks: 8
Thanked: 5 times in 5 posts
Hi and welcome, there is still a little bit of life left in this forum.

First question is, have you got a VGA debug cable for either of your EX490's or are you trying to install these OS's headless?

If you're installing anything other than WHSv1 from the HP discs that came with the server, your health light is going to flash.

The bootable USB drive needs to be in the bottom usb socket on the back of the server and you also need to make sure you don't have a hard drive inserted in the bottom drive bay.

If you just want to check if the hardware is still functioning, you might want to try creating a bootable USB with something like UNRAID on it, as once booted this will create a web interface that you can connect to from another computer on the network to check on the functionality of the EX490s.

_________________
EX490
WHS v1
E5800
Stock Ram
HGST 1 x 2TB, 1 x 4TB, 2 x 8TB


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Jul 27, 2021 7:28 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sun Jul 25, 2021 7:24 pm
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
yakuza wrote:
I have a guide on installing WHS2011 on the servers here:


I will take a look on your guide, somehow i have not come by that one on my google search on my issues and methods i have been looking for.
Thanks, i will post if it works or not!.

Banquo73 wrote:
Hi and welcome, there is still a little bit of life left in this forum.

First question is, have you got a VGA debug cable for either of your EX490's or are you trying to install these OS's headless?

If you're installing anything other than WHSv1 from the HP discs that came with the server, your health light is going to flash.

The bootable USB drive needs to be in the bottom usb socket on the back of the server and you also need to make sure you don't have a hard drive inserted in the bottom drive bay.

If you just want to check if the hardware is still functioning, you might want to try creating a bootable USB with something like [url]UNRAID[/url] on it, as once booted this will create a web interface that you can connect to from another computer on the network to check on the functionality of the EX490s.


Yes, i inserted my flash drive in the bottom usb slot, and the harddrive i want to install my system in is also inserted in the bottom drive bay.
Keep getting my health light disco flashing at me .


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group