It is currently Sun Sep 27, 2020 12:25 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: LX195 4GB RAM UPGRADE???
PostPosted: Thu Nov 11, 2010 10:56 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Thu Nov 11, 2010 10:39 pm
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
I'm running vail and I too am interested in upgrading to 4gb ddr2 6400 or ddr2 5300.

I've successfully upgraded to 2gb ddr2 5300.

I recently found a good deal on a 4gb stick of ddr2 5300 and tried it but the lx195 will not boot. It turns on and hangs with a red health light.

Does anyone know if it possible to run 4gb? Perhaps I have a back stick or maybe should be using ddr2 6400.

Some of the specs for the lx195 say 4gb max and other say 3gb max. However, finding a single stick of 3gb is very difficult. Also, some specs say the type of ram needs to be (HP's website included) ddr 5300. However, the original HP ram I removed from the unit was ddr2 6400. Are these two types interchangeable?


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Fri Nov 12, 2010 1:03 am 
Offline
1TB storage
1TB storage

Joined: Thu Aug 06, 2009 2:20 pm
Posts: 33
Location: Finland, Jyväskylä
Thanks: 0
Thanked: 2 times in 2 posts
Voltage?

_________________
EX470 - upgraded Athlon 64 LE-1660, 2GB memory, 3 TB
EX490 - upgraded intel Core 2 Extreme Processor QX9650, 4Gt Kingston, 5 TB
DIY CoolerMaster Stacker - ASUS MS-7125, Processor AMD 3500+, 2GB Memory, 450GB - Dedicated to downloads

Image


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Fri Nov 12, 2010 9:29 am 
Offline
2.5TB storage
2.5TB storage

Joined: Thu Apr 03, 2008 3:52 pm
Posts: 217
Thanks: 12
Thanked: 61 times in 32 posts
I believe there is a RAM limitation of 2GB with the LX195. This limitation comes from the processor inside the LX195--the Intel Atom 230. Intel does not want their low-cost netbook processors (Atom) to compete with with high-end processors (Core2 Due, Core2 Quad, Corei7, etc) so they put a limitation on the maximum amount of RAM. This, of course, is an educated speculation.


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group