It is currently Fri Aug 14, 2020 5:17 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: RED LIGHT OS DISC
PostPosted: Mon Aug 29, 2016 8:36 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Mon Aug 29, 2016 8:06 pm
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
I recently found an EX470 in storage and I wanted to get it running again. I searched everywhere I could loose the software that came with the machine. After, looking high and low, finally I found the software.
I followed the manual, yes that was in the same box and now I'm stuck. The software completed but the OS Disc became RED. I have looked everywhere for an explanation for the "RED LIGHT DISC" and I can't find a resolution for this problem.

This is a new 2TB hard drive, loaded in the bottom bay. I can't figure it out, what could be the issue?


Attachments:
File comment: red light os disc
EX470.jpg
EX470.jpg [ 23.17 KiB | Viewed 4912 times ]
Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
 Post subject: Re: RED LIGHT OS DISC
PostPosted: Thu Sep 01, 2016 10:47 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 12:49 pm
Posts: 2220
Location: Casper Wyoming
Thanks: 80
Thanked: 252 times in 249 posts
So you did a factory reset and it completed ok, You named the server and installed the software? Rebooted a couple of times and now the harddrive light is red.
Can you access the server? If so, what kind of errors is it giving?
If Not, the harddrive could be bad.
I would try the reload again and see what happens.
If you do, I would take that harddrive out, attach it to another pc with a usb to sata dock and format and delete the partition and run a checkdisk on it to make sure it's not DOA.

I had a harddrive last just long enough to load the OS then it died. I had to RMA it. It can happen.

The only other thing I can think of (besides a server hardware problem) is the harddrive a Advanced Format hardrive? Those have to be jumpered or use an alignment tool on them.

Search the threads for advanced format drives.

But, Again, I would just check the drive and try again.
Good Luck and let us know what happens next....

_________________
[X510 CPU/RAM/All 2 TB Red's] [X510 CPU/Sync'ed Backup/All 2 TB Hitachi's]
[X510 /2 in box]
[X710 LIAN LI DIY W2016E] Stablebit Drivepool [EX-503 LIAN LI 5-bay USB3 External]
:twisted: Fear the Cloud :twisted:


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group