It is currently Thu Jul 18, 2019 5:40 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Feb 14, 2016 9:29 am 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Sun Feb 14, 2016 9:20 am
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
So I have an Ex470 that I bought about 5 or 6 years ago and then shelved. I have all the original disk, but can't find the Server restore disk at the moment.

The original boot disk that I had saved seems to have been reused and now is blank so I can't reboot it from that. I have done some searches and found the V3 of the WHS software someone uploaded but when using that it will search for the server and not find it.

So here is what I have done and the status of my system.

From a cold boot the lights seem fine. The health light starts out purple then flashes Blue/Red and then switches to flash Purple/Red. The fan does spin up and then down after a few seconds.

I don't have the video cable, might look at buying one.

Any suggestions?


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Fri Feb 19, 2016 8:08 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 12:49 pm
Posts: 2215
Location: Casper Wyoming
Thanks: 76
Thanked: 249 times in 246 posts
My 2 cents, I started with a couple of 470's.
It sounds like it is not new, or when it booted up the light bars would be pulsing.
So it will need to be rebuilt.
Having the correct server recovery disk and server software disk is the only way to get it going.
If you have the correct server recovery disk, the "can not find server" can be caused by a few things: Firewall/antivirus/wifi on a laptop.
Try booting the pc you are using to reload the server into safe mode with networking and if it is a laptop, disable the wifi and use a cat cable.
That should get ya started, let us know how it's going.
I have the 510's now and the best way to reload them is a direct connection with the cat cable, but I don't remember on the 470, I don't think you needed to do that.
If safe mode fails, might try a direct connection, a normal network cable will work.
Good Luck

_________________
[X510 CPU/RAM/All 2 TB Red's] [X510 CPU/Sync'ed Backup/All 2 TB Hitachi's]
[X510 /2 in box]
[X710 LIAN LI DIY W2012E] Stablebit Drivepool [EX-503 LIAN LI 5-bay USB3 External]
:twisted: Fear the Cloud :twisted:


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Wed Feb 24, 2016 1:03 pm 
Offline
Top Contributor
Top Contributor
User avatar

Joined: Fri Feb 29, 2008 8:04 pm
Posts: 677
Location: Montreal
Thanks: 27
Thanked: 76 times in 71 posts
SciFiJunkie wrote:
So I have an Ex470 that I bought about 5 or 6 years ago and then shelved. I have all the original disk, but can't find the Server restore disk at the moment.

The original boot disk that I had saved seems to have been reused and now is blank so I can't reboot it from that.
Any suggestions?


I don't follow. Your trying to reboot the server from the boot disk ?

Your supposed to run the Server Recovery DVD on your PC and boot the server and press the pin to get the server into Recovery Mode. Then the software should find the server.

Pressing the pin at the right time can be tricky. Best to do the Pull/Push method. Pull out the system drive (lowest drive) out about 2" then power on the server. It will see that there is no system drive and jump into Recovery Mode automatically (not pin pushing required). Wait about 8 seconds then Push the system drive back in. Then run the Recovery Software on the PC. It should find the server.

_________________
HP MediaSmart EX495 E8600 3.2Ghz CPU, 4GB ram, 8TB storage including 3TB drives in pool. WHS with Active Directory, WDS, Media Center Master, Logitech server. Office 2010 server with client add-ins.
Microsoft MVP - Windows Home Server.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sat Feb 27, 2016 8:52 am 
Offline
2.5TB storage
2.5TB storage

Joined: Mon Jul 06, 2009 1:24 pm
Posts: 204
Thanks: 5
Thanked: 4 times in 4 posts
Diehard - I didn't know that. Great tip although can't remember the last time I had to move down a recovery path.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Aug 30, 2016 4:14 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Wed Aug 19, 2015 12:17 pm
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked: 8 times in 5 posts
Disks - https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group