It is currently Wed Oct 16, 2019 1:32 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: "VOLSNAP" failed.
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 7:46 pm 
Offline
3.0TB storage
3.0TB storage
User avatar

Joined: Tue Nov 27, 2007 12:49 pm
Posts: 485
Location: NASHVILLE, TN
Interesting . . . .

After installing pp1 and 1.3, I was looking thru the event log.

I see an error message stating that a process called "VOLSNAP" had failed to create a snapshot on d: because of a server overload i/o.

I am sure this is because of all the churning the hd does after those updates.

QUESTION IS . . . . This process has to do with SHADOW COPIES, and I didn't think those were used or implemented in WHS.

WHY is it trying to create a snapshot if shadow copies aren't turned on or aren't implemented????????????

I'm finding more and more quirks with PP1 (or maybe its HP 1.3?)


Top
 Profile  
 

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 7:53 pm 
Offline
3.0TB storage
3.0TB storage
User avatar

Joined: Tue Nov 27, 2007 12:49 pm
Posts: 485
Location: NASHVILLE, TN
Here is the specific error.

Time-out errors occur in Volume Shadow Copy service writers, and shadow copies are lost during backup and during times when there are high levels of input/output


as stated in the event log.

This is correlated to a microsoft kb.

http://support.microsoft.com/kb/826936/en-us


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 8:10 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Fri Jan 18, 2008 11:32 am
Posts: 1027
Shadow Copies have been running in my OEM WHS for over a year with no problems, but the MSS does not have shadow copies and I have been running PP1 since it started and now RTM with Shadows diabled. Don't know how they were enabled on your MSS. Is there any Shadow GB shown on the disk management add-in?

_________________
HP EX470, 4 GIG, 4200+ EE SFF, WHS V1, Production
HP EX485, 4 GIG, E5800, WHS 2011, Stablebit Drive Pool, Transfer Server, Backup Server
HP EX490, 4 GIG, Q9400S, WHS 2011, Stablebit Drive Pool, Mediaserver
HP EX485, 4 GIG, Q8200S, WHS 2011, ITUNES Server


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 8:18 pm 
Offline
3.0TB storage
3.0TB storage
User avatar

Joined: Tue Nov 27, 2007 12:49 pm
Posts: 485
Location: NASHVILLE, TN
erail wrote:
Shadow Copies have been running in my OEM WHS for over a year with no problems, but the MSS does not have shadow copies and I have been running PP1 since it started and now RTM with Shadows diabled. Don't know how they were enabled on your MSS. Is there any Shadow GB shown on the disk management add-in?




I am running MediaSmartServer . . . not OEM WHS

There is no reference to Shadow Copies that I can see. This only happened after I installed both updates . . . .

What gave that error, then?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 8:25 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor

Joined: Fri Jan 18, 2008 11:32 am
Posts: 1027
I run an MSS as well as the OEM and on the disk management add in it specifies the GB used by Shadows in the lower right hand corner. If Shadows are disabled it should say 0 GB for each disk.

_________________
HP EX470, 4 GIG, 4200+ EE SFF, WHS V1, Production
HP EX485, 4 GIG, E5800, WHS 2011, Stablebit Drive Pool, Transfer Server, Backup Server
HP EX490, 4 GIG, Q9400S, WHS 2011, Stablebit Drive Pool, Mediaserver
HP EX485, 4 GIG, Q8200S, WHS 2011, ITUNES Server


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 25, 2008 4:07 am 
Offline
1TB storage
1TB storage
User avatar

Joined: Sat Dec 29, 2007 12:04 pm
Posts: 41
Location: Bedfordshire, UK
Volsnap issues have existed from the very beginning with the MSS. I have had a Volsnap error every few days on both the initial and OEM repaired system. The error always reports that the 'Flush & Hold' had to be aborted due to low system memory.

Every so often this error causes the Sys volume to go bad and require a repair operation to be initiated.

I would have thought that HP Update 1.3, or PP1 would have fixed this, but it appears not.

It looks like it's going to be one of those 'features' we have to live with. Once mine is out of warranty - assuming it doesn't fail in warranty again - then I'll add the 2GB RAM stick and see if the error goes away permanently.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group