It is currently Sun Jul 15, 2018 8:57 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]

Recent News:



Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Oct 02, 2016 9:34 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sat Aug 02, 2008 9:16 pm
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
my system crashed. I had to get a new hard drive. I have an older backup on my WHS but I can see the server when computer is on but when I run the Restore Wizard I cannot find my server.

I have used the restore feature before and it worked great.

I have a USB with the driver info and that seams to work.

I am running Windows 7 professional.

HELP!!!!!

Open to suggestions.

Not sure how many people are looking at this these days.


Top
 Profile  
Thanks  

Attention Guest: Remove this ad by Registering with the MediaSmartServer.net Forums. It's Free!
PostPosted: Sun Oct 02, 2016 10:24 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 12:49 pm
Posts: 2194
Location: Casper Wyoming
Thanks: 75
Thanked: 246 times in 243 posts
Hello, sorry to hear your system went south.

I'm assuming your crash was on a client and you are trying to restore that client from the server backups.

I have done this a couple of times and both times I had the same problem seeing the server.
For some unknown reason, the folder that is made (my drivers) would not work both times I had to do this.

I had to use another pc and go out to the motherboard site and download the 32 bit NIC driver and put it on a thumbdrive, when the restore asks for any drivers you can tell it to look and it should find and install the NIC and then you will be able to find the server.

Hope this gets you started, shout out on how it goes.
Good Luck

_________________
[X510 CPU/RAM/All 2 TB Red's] [X510 CPU/Sync'ed Backup/All 2 TB Hitachi's]
[X510 /2 in box]
[X710 LIAN LI DIY W2012E] Stablebit Drivepool [EX-503 LIAN LI 5-bay USB3 External]
:twisted: Fear the Cloud :twisted:


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun Oct 02, 2016 10:35 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sat Aug 02, 2008 9:16 pm
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
thanks so much for the response. what is NIC?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun Oct 02, 2016 11:45 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sat Aug 02, 2008 9:16 pm
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
how do I find out my motherboard. ok I found it but can only find an .exe file in intel's website will that work on the USB?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun Oct 02, 2016 3:12 pm 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 12:49 pm
Posts: 2194
Location: Casper Wyoming
Thanks: 75
Thanked: 246 times in 243 posts
So sorry, there are many different levels of knowledge and I assume to much.
Nic is short for the network card, where the network wire plugs in.
You will need to go to the web for your pc and lookup and see what nic card it uses and then try a google search for network card 32 bit drivers for it.

Most of the time the drivers in (My Drivers) folder are the 64 bit version of the drivers. Though they might give you a clue on what nic card you have, like, Intel / Atheros / Marvell / etc.

If you are unable to find them, I would need to know more info about your client:
Model
Service tag number
Etc.

Hope this helps....
P.S. No the exe will not work you will be looking for a niccarddriver.inf file. It will not say niccarddriver but it will end in .inf.

_________________
[X510 CPU/RAM/All 2 TB Red's] [X510 CPU/Sync'ed Backup/All 2 TB Hitachi's]
[X510 /2 in box]
[X710 LIAN LI DIY W2012E] Stablebit Drivepool [EX-503 LIAN LI 5-bay USB3 External]
:twisted: Fear the Cloud :twisted:


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Oct 03, 2016 8:03 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sat Aug 02, 2008 9:16 pm
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
I have an intel i7-2600 processor 3.4 gigahertz
intel DZ68DB motherboard
intel 82579V Gigabit network connection.


does this seem correct?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Tue Oct 04, 2016 10:23 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 12:49 pm
Posts: 2194
Location: Casper Wyoming
Thanks: 75
Thanked: 246 times in 243 posts
Found the trick for ya.
Download this driver, it comes as an exe, but once you have it, rename the exe to zip and it will open just like a zip file.
Copy all the contents to you thumbdrive and tell the client to look for new drivers.
It should find the files and show with a new nic card.
https://downloadcenter.intel.com/downloads/eula/23793/LAN-Intel-Gigabit-Network-Connection-Driver-for-Windows-7-?httpDown=https%3A%2F%2Fdownloadmirror.intel.com%2F23793%2Fa08%2FLAN_Win7_32_PROWin_19.1.exe

If that link does not work:
https://downloadcenter.intel.com/download/23793/LAN-Intel-Gigabit-Network-Connection-Driver-for-Windows-7-?product=55744 pic the 32 bit driver.

LAN_Win7_32_PROWin_19.1.exe
to
LAN_Win7_32_PROWin_19.1.zip

Then it should find the server.
Goodluck

_________________
[X510 CPU/RAM/All 2 TB Red's] [X510 CPU/Sync'ed Backup/All 2 TB Hitachi's]
[X510 /2 in box]
[X710 LIAN LI DIY W2012E] Stablebit Drivepool [EX-503 LIAN LI 5-bay USB3 External]
:twisted: Fear the Cloud :twisted:


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun Oct 09, 2016 11:18 am 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sat Aug 02, 2008 9:16 pm
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
Still not working. But I can boot up my system and log into the WHS. can I do a restore from that or make a new drivers disk?


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Sun Oct 09, 2016 6:23 pm 
Offline
.5TB storage
.5TB storage

Joined: Sat Aug 02, 2008 9:16 pm
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked: 0 time in 0 post
I got it to work I believe. I want to say a huge thank you. I don't know who you are but thank you!!!!

Now I am at the choose Volumes to restore and is telling me that it Cant restore C:OS 938,573MB)

Should I be restoring C, System and Recovery??

I don't remember doing this before but it was a couple of years ago.


Top
 Profile  
Thanks  
PostPosted: Mon Oct 10, 2016 7:14 am 
Offline
Max Contributor
Max Contributor
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 12:49 pm
Posts: 2194
Location: Casper Wyoming
Thanks: 75
Thanked: 246 times in 243 posts
You are almost there:
Yes you should restore both, without the system partition your system will not bootup.
I made the mistake of not backing up the system partition because I figured windows would make a new one.
Wrong!
I ended up using BCDedit app to create a partition and then I had to use the windows install cd to recreate the system part (fixing system boot)

Good luck I have found it easier to just reload my pc's but we keep all our data on the server. Those that don't must do the recovery and hope for the best.

_________________
[X510 CPU/RAM/All 2 TB Red's] [X510 CPU/Sync'ed Backup/All 2 TB Hitachi's]
[X510 /2 in box]
[X710 LIAN LI DIY W2012E] Stablebit Drivepool [EX-503 LIAN LI 5-bay USB3 External]
:twisted: Fear the Cloud :twisted:


Top
 Profile  
Thanks  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group